Dobry Posiłek 01.07.2024 - 05.07.2024

 

  Śniadanie I i II  20240703snpo.jpg  20240703sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Owsianka z jabłkami 250 g (MLE, GLU OW)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Serek homo o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE)

Kiełbasa Żywiecka wieprzowa grubo rozdrobniona wędzona parzona z dodatkiem białka wieprzowego 30 g (SOJ, MLE)

Pomidor 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Banan 1 szt.

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Serek homo o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE)

Szynkowa dębowa drobiowa kiełbasa grubo rozdrobniona 30 g

Pomidor 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE)

Pomarańcza 250g 1 szt.

  Obiad 20240703obpo.jpg 20240703obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kapuśniak z kapusty białej * 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR)

Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)

Pieczeń wołowa 100 g

Sos pieczeniowy 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z marchwi i jabłka z olejem b/c () 100 g

Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Ziemniaczana * () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)

Pieczeń wołowa 100 g

Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Surówka z marchwi i jabłka z olejem b/c () 100 g

Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Słupki z marchewki i ogórka () 100 g

Serek Almette mini 30g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany

 

  Śniadanie I i II  20240702snpo.jpg  20240702sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE, )

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt. (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Twarożek 30 g (MLE)

Rzodkiewka 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Pomarańcza 250g 1 szt.

Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt. (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka piastowska-wędzonka wieprzowa, wędzona, parzona z wodą dodaną 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Twarożek 30 g (MLE)

Rzodkiewka 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Kefir 2% tł 150 ml (MLE)

Jabłko 1 szt.

  Obiad 20240702obpo.jpg 20240702obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL,)

Kotlet drobiowy panierowany w sezamie 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g

Marchew gotowana z olejem* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Jarzynowa z makaronem pełnoziarnistym* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Filet z kurczaka pieczony 100 g (GLU PSZ)

Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g

Fasolka szparagowa z wody* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Sałatka z pęczaku.cieciorki.ogórka i papryki 150 g (GLU PSZ) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240701snpo.jpg  20240701sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka z piersi kurczaka - produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 30g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt. (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Gruszka 1 szt. 150 g

Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 350 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka z piersi kurczaka - produkt drobiowy, grubo rozdrobniony, parzony w osłonce niejadalnej 30g (może zawierać: GLU PSZ, JAJ, SOJ, MLE, SEL, GOR)

Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Gruszka 1 szt. 150 g

Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt. (GLU PSZ, MLE, może zawierać: MLE, GOR)

  Obiad 20240701obpo.jpg 20240701obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Pierogi leniwe z cynamonem () b/c 300 g (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Sos jogurtowy naturalny 100 g (MLE)

Surówka z selera i marchwi z olejem () b/c 150 g (SEL)

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Barszcz ukraiński z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ryż na sypko (brązowy) 200 g

Sos jogurtowo truskawkowy*b/c 150 g (MLE)

Surówka z selera i marchwi z olejem () b/c 150 g (SEL)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GLU JĘCZ - Zboża zawierające gluten jęczmienny, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne