Dobry Posiłek 27.05.2024 - 31.05.2024

 

  Śniadanie I i II  20240529snpo.jpg  20240529sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym 250 g (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Polędwica delikatna drobiowo-wieprzowa 30 g

Sałatka wiosenna 100 g

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jabłko 1 szt.

Płatki jaglane na wywarze jarzynowym. 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Polędwica delikatna drobiowo-wieprzowa 30 g

Sałatka wiosenna 100 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jabłko 1 szt.

Jogurt naturalny 2,5% tł 150 g 1 szt. (MLE)

  Obiad 20240529obpo.jpg 20240529obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa z soczewicy i ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Filet z indyka pieczony 100 g

Sos ziołowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR)

Buraczki gotowane drobno tarte. b/c 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa z soczewicy i ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Filet z indyka pieczony 100 g

Sos ziołowy* 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR)

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kanapka z serkiem śniadaniowym i sałatą (chleb razowy 60g, margaryna 5g, sałata 5g, serek śniadaniowy 25g) 1 szt. (GLU PSZ, MLE, GLU ŻYT) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240528snpo.jpg  20240528sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50 g 1 szt. (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Schab Ojca Grzegorza wędlina wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR,)

Twaróg półtłusty 30 g (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Pomarańcza 250 g 1 szt.

Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Schab Ojca Grzegorza wędlina wieprzowa wędzona 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Twaróg półtłusty 30 g (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt. (MLE)

Pomarańcza 250g 1 szt.

  Obiad 20240528obpo.jpg 20240528obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Pieczarkowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)

Bitka z szynki wieprzowej 100 g (GLU PSZ)

Sos cebulowy 80 ml (GLU PSZ, MLE)

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Solferino * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)

Bitka z szynki wieprzowej 100 g (GLU PSZ)

Sos szpinakowy* 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240527snpo.jpg  20240527sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)

Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Rzodkiew biała - tarta 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33 l 1 szt.

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ,)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)

Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Rzodkiew biała - tarta 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33 l 1 szt.

  Obiad 20240527obpo.jpg 20240527obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Gulasz warzywny z tofu dieta* 200 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)

Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Gruszka 1 szt. 150 g

Brokułowa z ryżem pełnoziarnstym* 350 ml (MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Gulasz warzywny z tofu dieta* 200 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)

Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 100 g

Gruszka 1 szt. 150 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny