Dobry Posiłek 08.04.2024 - 12.04.2024

 

  Śniadanie I i II  20240412snpo.jpg  20240412sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)

Twarożek 30 g (MLE)

Rzodkiew biała - tarta 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Mandarynka 2 szt.

Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)

Twarożek 30 g (MLE)

Rzodkiew biała - tarta 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt.

Mandarynka 2 szt.

  Obiad 20240412obpo.jpg 20240412obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet drobiowy panierowany w sezamie 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEZ)

Ziemniaki z koperkiem 200 g Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR)

Marchew gotowana z olejem* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Jarzynowa z makaronem pełnoziarnistym* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Filet z kurczaka pieczony 100 g (GLU PSZ)

Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR)

Fasolka szparagowa z wody* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Sałatka z pęczaku, cieciorki, ogórka i papryki 150 g (GLU PSZ)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki/siarczyny, JAJ - Jaja i pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240411snpo.jpg  20240411sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Pasztet z fasoli 50 g (GLU PSZ, JAJ)

Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 30 g (SOJ)

Ogórek kiszony 80 g

Mix sałat 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Jabłko 1 szt.

Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Pasztet z fasoli () 50 g (GLU PSZ, JAJ)

Szynka Ojca Grzegorza wieprzowa wędzona 30 g (SOJ)

Ogórek kiszony 80 g

Mix sałat 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Jabłko 1 szt.

Kanapka z serem żółtym i pomidorem (chleb razowy 60g, masło 5g, ser żółty 25g, pomidor 15g) 1 szt (GLU PSZ, MLE)

  Obiad 20240411obpo.jpg 20240411obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami * () 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)

Sos boloński z mięsa wieprz łop* 150 g (GLU PSZ, MLE, SEL)

Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g (MLE)

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Szpinakowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)

Sos boloński * -dieta 150 g (GLU PSZ, SEL)

Surówka z rzepy białej i jabłka 100 g (MLE)

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Koktajl truskawkowy* b/c 150 ml (MLE (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki/siarczyny, SOJ - Soja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240410snpo.jpg  20240410sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym. 250 g (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser topiony trójkat 17,5 g 1 szt (MLE)

Kiełbasa Żywiecka 30 g (SOJ, MLE)

Pomidor 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ )

Banan 1 szt.

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Serek homo.o smaku naturalnym z ziołami 50 g (MLE)

Szynkowa dębowa drobiowa 30 g

Pomidor 90 g

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE)

Pomarańcza 250g 1 szt.

  Obiad 20240410obpo.jpg 20240410obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kapuśniak z kapusty kiszonej * 350 ml (GLU PSZ, SEL, GOR)

Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)

Pieczeń wołowa 100 g Sos pieczeniowy 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z marchwi i chrzanu b/c 100 g (MLE, S02)

Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Ziemniaczana * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kasza jęczmienna/sypko 200 g (GLU JĘCZ)

Pieczeń wołowa 100 g Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Surówka z marchwi i jabłka b/c 100 g (MLE)

Cukinia gotowana z pomidorami* b/c 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Słupki z marchewki i ogórka 100 g Hummus 30 g (SEZ) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki / siarczyny, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240409snpo.jpg  20240409sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki pszenne na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka pszenna kajzerka 50g 1 szt (GLU PSZ, SOJ, MLE)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)

Twarożek 30 g (MLE)

Rzodkiew biała - tarta 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Mandarynka 2 szt.

Płatki pszenne na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 30 g (GLU PSZ, SOJ, MLE, SEL, może zawierać: JAJ, GOR, S02)

Twarożek 30 g (MLE)

Rzodkiew biała - tarta 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 m

Sok pomidorowy 0,2L-100% tłoczony 1 szt.

Mandarynka 2 szt.

  Obiad 20240409obpo.jpg 20240409obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jarzynowa z makaronem* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Kotlet drobiowy panierowany w sezamie 100 g (GLU PSZ, JAJ, SEZ)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR)

Marchew gotowana z olejem* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Jarzynowa z makaronem pełnoziarnistym* dieta 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Filet z kurczaka pieczony 100 g (GLU PSZ)

Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE)

Ziemniaki z koperkiem gotowane 200 g

Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g (JAJ, GOR)

Fasolka szparagowa z wody* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Sałatka z pęczaku, cieciorki, ogórka i papryki 150 g (GLU PSZ) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, S02 - Dwutlenek siarki/siarczyny, SOJ - Soja i pochodne, SEZ - Nasiona sezamu i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240408snpo.jpg  20240408sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka tostowa- drobiowa 30 g ( może zawierać: MLE, GOR)

Ser topiony trójkat 17,5 g 1 szt (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem z/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Gruszka 1szt. 150 g

Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 350 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka tostowa- drobiowa 30 g ( może zawierać: MLE, GOR)

Serek kanapkowy mini o smaku śmietankowym 30g 1 szt (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Gruszka 1szt. 150 g

Kanapka z szynką i sałatą (chleb razowy 60g, masło 5g, szynka 25g, sałata 5g) 1 szt. (GLU PSZ, MLE, może zawierać: MLE, GOR)

  Obiad 20240408obpo.jpg 20240408obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami* 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron ze szpinakiem i serem żółtym * 300 g (GLU PSZ, MLE)

Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL)

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Barszcz ukraiński z ziemniakami* b/c 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i twarogiem*dieta 300 g (GLU PSZ, MLE)

Surówka z selera i marchwi z olejem b/c 100 g (SEL)

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne