Dobry Posiłek 05.02.2024 - 09.02.2024

 

  Śniadanie I i II  20240209snpo.jpg  20240209sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza manna na mleku 250 ml (GLU PSZ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser ricotta z cynamonem 50 g (JAJ, MLE)

Szynka Piastowska- wieprzowa 30 g (SOJ)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Jabłko 1 szt.

Kasza manna na wywarze jarzynowym* 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser ricotta z cynamonem b/cukru 50 g (JAJ, MLE)

Szynka Piastowska- wieprzowa 30 g (SOJ)

Pomidor 80 g

Sałata zielona 20 g

Kakao z mlekiem b/c 250 ml (MLE)

Jabłko 1 szt

Słupki z warzyw 100 g

Serek Almette mini 30g 1 szt (MLE)

  Obiad 20240209obpo.jpg 20240209obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Pomidorowa z makaronem * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Łosoś pieczony 100 g (RYB)

Sałatka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g

Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Łosoś pieczony 100 g (RYB)

Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g

Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, RYB - Ryby i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240208snpo.jpg  20240208sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zacierka na mleku 250 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)

Hummus 30 g (SEZ)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Ciasto drożdżowe 50 g (GLU PSZ, JAJ, MLE, S02)

Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Pasta z twarogu z koperkiem 50 g (MLE)

Hummus 30 g (SEZ)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 m

Pudding z nasion chia z kiwi 150 g (MLE)

  Obiad 20240208obpo.jpg 20240208obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)

Ziemniaki z koperkiem 100 g

Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g ( JAJ)

Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)

Brokuł z bułką tartą i z olejem* 100 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Barszcz biały z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL, GLU ŻYT)

Ziemniaki z koperkiem 100 g

Gołąbki z kapusty włoskiej i mięsem drobiowym pieczone 250 g ( JAJ)

Sos pomidorowy 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z selera i jabłka b/c 100 g (MLE, SEL)

Brokuł gotowany* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Koktajl wieloowocowy* b/c 150 ml (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, SEL - Seler i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240207snpo.jpg  20240207sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Jaglanka pomarańczowa z siemieniem lnianym 250 g (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 30 g

Papryka świeża 80 g

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt.

Jabłko 1 szt.

Płatki jaglane na wywarze jarzynowym. 250 ml (GLU PSZ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Ser żółty 30 g (MLE)

Pierś delikatna z kurnej półki produkt drobiowy 30 g

Papryka świeża 80 g

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Jabłko 1 szt.

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE)

  Obiad 20240207obpo.jpg 20240207obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Zupa z soczewicy i ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Filet z indyka pieczony 100 g

Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR)

Buraczki gotowane drobno tarte. b/c 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Zupa z soczewicy i ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Filet z indyka pieczony 100 g

Sos jarzynowy * 80 ml (GLU PSZ, SEL)

Sałatka szwedzka z olejem b/c 100 g (GOR)

Surówka z marchwi b/c 100 g (MLE)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Budyń o smaku waniliowym b/c 150 ml (MLE)(podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240206snpo.jpg  20240206sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Kasza kukurydziana na mleku 250 ml (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Twaróg półtłusty 30 g (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Cukier 5g (saszetka) 1 szt

Mandarynka 2 szt.

Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ,)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Schab Ojca Grzegorza-wędlina wieprzowa 30 g (SOJ, może zawierać: GLU PSZ, JAJ, MLE, SEL, GOR)

Twaróg półtłusty 30 g (MLE)

Ogórek świeży 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Kefir 2.0% tł 150g 1 szt (MLE,)

Mandarynka 2 szt.

  Obiad 20240206obpo.jpg 20240206obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Pieczarkowa z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)

Bitka z szynki wieprzowej 100 g (GLU PSZ)

Sos cebulowy 80 ml (GLU PSZ, MLE)

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Solferino * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)

Bitka z szynki wieprzowej 100 g (GLU PSZ)

Sos szpinakowy* 80 ml (GLU PSZ)

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką, kukurydzą i olejem 100 g

Bukiet warzyw gotowanych królewski* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kisiel o smaku cytrynowym b/c 150 ml (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, JAJ - Jaja i pochodne

 

  Śniadanie I i II  20240205snpo.jpg  20240205sncu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Płatki owsiane na mleku 250 ml (MLE, GLU OW)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka na kartkiwieprzowa 30 g

Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Rzodkiewka szatkowana z jogurtem i szczypiorkiem 90 g (MLE)

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Cukier 5g (saszetka) 1 szt

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 250 ml (SEL, GLU OW)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka na kartkiwieprzowa 30 g

Ser mozzarella kulki 35 g (MLE)

Rzodkiewka szatkowana z jogurtem i szczypiorkiem 90 g (MLE)

Rukola 10 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Sok wielowarzywny pasteryzowany 0,33l 1 szt

  Obiad 20240205obpo.jpg 20240205obcu.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów

Brokułowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Gulasz warzywny z tofu dieta* 200 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)

Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Gruszka 1szt. 150 g

Brokułowa z ryżem pełnoziarnstym* 350 ml (MLE, SEL)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Gulasz warzywny z tofu dieta* 200 g (GLU PSZ, SOJ, SEL)

Surówka z marchwi i pomarańczy z olejem b/c 100 g

Gruszka 1szt. 150 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Jogurt naturalny 2,5% tł 150g 1 szt (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, GLU OW - Zboża zawierające gluten owsiany, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne