Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Kasza manna na mleku 350 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g Masło extra 82% 10 g Serek naturalny Bieluch 150g 1 szt Dżem 25 g 1 szt Śliwka 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml Sok marchwiowy 200 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) Kasza manna na wywarze jarzynowym 350 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g Chleb Graham 50 g Masło extra 82% 10 g Serek naturalny Bieluch 150g 1 szt Pomidor 80 g Śliwka 1 szt Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Pomidorowa z makaronem 350 ml Ziemniaki z koperkiem 200 g Łosoś pieczony 100 g Sos cytrynowy 80 ml Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g Kompot owocowy z/c 250 ml |
Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym 400 ml Ziemniaki z koperkiem 200 g Łosoś pieczony 100 g Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g Kompot owocowy b/c 250 ml Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek) |
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 200 g Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt Masło extra 82% 10 g Szynka tostowa-drobiowa, średnio rozdrob. 60 g Sałatka jarzynowa 100 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Warzywa pieczone (pietruszka, kalafior, buraki) 100 g Dip jogurtowo-koperkowy 20 g |
Owsianka z jabłkiem i cynamonem 200 g Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt Masło extra 82% 10 g Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 60 g Sałatka jarzynowa 100 g Sałata zielona 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 ml Warzywa pieczone (pietruszka, kalafior, buraki) 100 g Dip jogurtowo-koperkowy 20 g |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Barszcz biały z ziemniakami 350 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g Fasolka po bretońsku 350 g Kiwi 1 szt Kompot owocowy* z/c 250 ml |
Ziemniaczana 350 ml Kasza jęczmienna/sypko 200 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pomidorowy 80 ml Surówka wielowarzywna z olejem b/c 150 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kiwi 1 szt Serek homo owocowy 150g 1 szt (podwieczorek) |
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Makaron na mleku 350 ml Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt Masło extra 82% 10 g Serek fromage naturalny 80g -Górski przysmak 1 szt Papryka świeża 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana z/c 250 m Gruszka 1szt. 150 g |
Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 350 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g Bułka graham-pszenna 50g 1 szt Masło extra 82% 10 g Pasta z twarogu z koperkiem 80 g Papryka świeża 80 g Sałata lodowa 20 g Herbata czarna granulowana b/c 250 m Gruszka 1szt. 150 g |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
Brokułowa z ziemniakami* 350 ml Kasza gryczana 200 g Pulpet drobiowy 100 g Sos pietruszkowy* 80 ml Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g Kompot owocowy* z/c 250 m |
Brokułowa z ziemniakami* 350 ml Kasza gryczana 200 g Pulpet drobiowy 100 g Sos pietruszkowy* 80 ml Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g Kompot owocowy* b/c 250 ml Kisiel o smaku wiśniowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek) |
Śniadanie I i II | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
płatki pszenne na mleku 350 ml chleb mieszany pszenno-żytni 50 g chleb razowy żytnio-pszenny 50 g masło extra 82% 10 g szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 60 g ogórek świeży 80 g sałata zielona 20 g kawa zbożowa z mlekiem 250 ml sok wielowarzywny 330 ml |
płatki pszenne na wywarze jarzynowym 350 ml chleb razowy żytnio-pszenny 100 g chleb Graham 50 g masło extra 82% 15 g szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 60 g ogórek świeży 80 g sałata zielona 20 g kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml sok wielowarzywny 330 ml |
|
Obiad | ![]() |
![]() |
Dieta podstawowa | Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa) | |
fasolowa z ziemniakami * 350 ml naleśniki ze szpinakiem i fetą 300 g surówka z marchwi 100 g kalafior gotowany* 100 g kompot owocowy* z/c 250 ml |
fasolowa z ziemniakami * 350 ml makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem żółtym * 350 g surówka z marchwi b/c 100 g kalafior gotowany* 100 g kompot owocowy* b/c 250 m jogurt naturalny 2,5% tł. 150 g 1 szt. (podwieczorek) |