Dobry Posiłek 30.10.2023 - 03.11.2023

 

  Śniadanie I i II  sniadanie_podst3.jpeg  jarzyno sniad
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Kasza manna na mleku 350 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g

 Masło extra 82% 10 g 

Serek naturalny Bieluch 150g 1 szt 

Dżem 25 g 1 szt

Śliwka  1 szt

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml

Sok marchwiowy 200 ml

Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Kasza manna na wywarze jarzynowym  350 ml

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g

Chleb Graham 50 g

Masło extra 82% 10 g

Serek naturalny Bieluch 150g 1 szt

Pomidor 80 g

Śliwka  1 szt

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml

  Obiad  obiad_podst3.jpeg  obiad_cukrzyca3.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Pomidorowa z makaronem  350 ml

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Łosoś pieczony 100 g 

Sos cytrynowy 80 ml 

Surówka z kapusty czerwonej z olejem 100 g

Bukiet jarzyn gotowany z olejem 100 g 

Kompot owocowy z/c 250 ml

Pomidorowa z makaronem pełnoziarnistym  400 ml 

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Łosoś pieczony 100 g

Surówka z kapusty czerwonej z olejem b/c 100 g

Bukiet jarzyn gotowany z olejem  100 g

Kompot owocowy  b/c 250 ml

Kisiel o smaku cytrynowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek)

 

 

  Śniadanie I i II  sniadanie_podst3.jpeg  sniadanie_cukrzyca3.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem 200 g 

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt

Masło extra  82% 10 g

Szynka tostowa-drobiowa, średnio rozdrob. 60 g

Sałatka jarzynowa  100 g 

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana z/c 250 ml

Warzywa pieczone (pietruszka, kalafior, buraki) 100 g

Dip jogurtowo-koperkowy 20 g

Owsianka z jabłkiem i cynamonem 200 g 

Chleb razowy żytnio-pszenny  50 g

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt

Masło extra  82% 10 g

Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 60 g

Sałatka jarzynowa 100 g 

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana z/c 250 ml

Warzywa pieczone (pietruszka, kalafior, buraki) 100 g

Dip jogurtowo-koperkowy 20 g

  Obiad  obiad_podst3.jpeg  obiad_cukrzyca3.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Barszcz biały z ziemniakami  350 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g

Fasolka po bretońsku 350 g

Kiwi 1 szt 

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Ziemniaczana  350 ml  Kasza jęczmienna/sypko 200 g

Filet z kurczaka gotowany 100 g

Sos pomidorowy 80 ml

Surówka wielowarzywna z olejem b/c  150 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml Kiwi 1 szt

Serek homo owocowy 150g 1 szt  (podwieczorek)

 

 

  Śniadanie I i II  sniadanie_podst2.jpeg  sniadanie_cukrzyca2.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Makaron na mleku 350 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt

Masło extra 82% 10 g

Serek fromage naturalny 80g -Górski przysmak 1 szt 

Papryka świeża 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana z/c 250 m

Gruszka 1szt. 150 g

Makaron pełnoziarnisty na wywarze jarzynowym 350 ml

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g 

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt

Masło extra 82% 10 g

Pasta z twarogu z koperkiem 80 g

 Papryka świeża 80 g

Sałata lodowa 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 m

Gruszka 1szt. 150 g

  Obiad  obiad_podst2.jpeg  obiad_cukrzyca2.jpeg 
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml 

Kasza gryczana 200 g

Pulpet drobiowy 100 g

Sos pietruszkowy* 80 ml

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 m

Brokułowa z ziemniakami* 350 ml 

Kasza gryczana 200 g Pulpet drobiowy 100 g

Sos pietruszkowy* 80 ml

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem  100 g

Sałatka z buraczków i jabłka z olejem  100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Kisiel o smaku wiśniowym z jabłkiem b/c 150 ml (podwieczorek)

 

 

  Śniadanie I i II  sniadanie_podst1.jpeg  sniadanie_cukrzyca.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

płatki pszenne na mleku 350 ml

chleb mieszany pszenno-żytni 50 g

chleb razowy żytnio-pszenny 50 g

masło extra 82% 10 g

szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 60 g

ogórek świeży 80 g

sałata zielona 20 g

kawa zbożowa z mlekiem 250 ml

sok wielowarzywny 330 ml

płatki pszenne na wywarze jarzynowym 350 ml

chleb razowy żytnio-pszenny 100 g

chleb Graham 50 g

masło extra 82% 15 g

szynka krucha z pieca wieprzowa, parzona 60 g

ogórek świeży 80 g

sałata zielona 20 g

kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml

sok wielowarzywny 330 ml

  Obiad  obiad_podst.jpeg  obiad_cukrzyca.jpeg 
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

fasolowa z ziemniakami * 350 ml

naleśniki ze szpinakiem i fetą 300 g

surówka z marchwi  100 g

kalafior gotowany* 100 g

kompot owocowy* z/c 250 ml

fasolowa z ziemniakami * 350 ml

makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i serem żółtym * 350 g

surówka z marchwi b/c  100 g

kalafior gotowany* 100 g

kompot owocowy* b/c 250 m

jogurt naturalny 2,5% tł. 150 g 1 szt. (podwieczorek)