Dobry Posiłek 06.11.2023 - 10.11.2023

 

  Śniadanie I i II 10_11_2023_sniad_podst.jpeg 10_11_2023_sniad_cukrz.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Zacierka na mleku 350 ml (GLU PSZ, JAJ, MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Twaróg półtłusty 80 g (MLE)

Dżem brzoskwiniowy 30 g

Gruszka 1szt. 150 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Kasza manna z musem truskawkowym b/c 200 g (GLU PSZ, MLE)

Zacierka na wywarze jarzynowym 350 ml (GLU PSZ, JAJ, SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Chleb Graham 50 g (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Twaróg półtłusty 80 g (MLE)

Gruszka 1szt. 150 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml (MLE, GLU ŻYT, GLU JĘCZ)

Kasza manna z musem truskawkowym b/c 200 g (GLU PSZ, MLE)

  Obiad 10_11_2023_obiad_podst.jpeg 10_11_2023_obiad_cukrz.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Kalafiorowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL)

Ryba smażona (miruna) 100 g (GLU PSZ, JAJ, RYB

Ziemniaki z koperkiem 200

Surówka z kapusty kiszonej z olejem 100 g

Warzywa po grecku* 100 g (GLU PSZ, SEL

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Kalafiorowa z ryżem * 350 ml (MLE, SEL)

Ryba pieczona (miruna) 100 g (RYB)

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Sos pietruszkowy* 80 ml (GLU PSZ, MLE)

Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c () 100 g

Szpinak gotowany z olejem* 100 g (GLU PSZ)

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Warzywa pieczone (buraki, marchew, cukinia) 100 g (podwieczorek)

Dip ziołowy 20 g (MLE) (podwieczorek)

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: JAJ - Jaja i pochodne, MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SEL - Seler i pochodne, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne, RYB - Ryby i pochodne

 

  Śniadanie I i II 09_11_2023_sniad_podst.jpeg 09_11_2023_sniad_cukrz.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Kasza kukurydziana na mleku 350 ml (MLE)

Chleb mieszany pszenno-żytni 100 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Kiełbasa Żywiecka wieprzowa 60 g (SOJ, MLE)

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana z/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Twarożek z papryką 30 g (MLE)

Kasza kukurydziana na wywarze jarzynowym 350 ml (SEL)

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt (GLU PSZ)

Masło extra 82% 10 g (MLE)

Szynka na kartkiwieprzowa wędzona 60 g

Pomidorki koktajlowe 80 g

Sałata zielona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 30 g (GLU PSZ, GLU ŻYT)

Twarożek z papryką 30 g (MLE)

  Obiad 09_11_2023_obiad_podst.jpeg 09_11_2023_obiad_cukrz.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Barszcz czerwony z ziemniakami * 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron 200 g (GLU PSZ)

Gulasz wołowy 200 g (GLU PSZ)

Sałatka szwedzka b/c () 100 g (GOR)

Brokuł gotowany* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Barszcz czerwony z ziemniakami * b/c 350 ml (GLU PSZ, MLE, SEL)

Makaron pełnoziarnisty 200 g (GLU PSZ)

Gulasz wołowy 200 g (GLU PSZ)

Sałatka szwedzka b/c 100 g (GOR)

Brokuł gotowany* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 m

Sok pomidorowy 0,3l 1 szt

 

*warzywa i owoce mrożone

Alergeny: SEL - Seler i pochodne, MLE - Mleko i pochodne wraz z laktozą, GLU PSZ - Zboża zawierające gluten pszenny, GLU ŻYT - Zboża zawierające gluten żytni, SOJ - Soja i pochodne, GOR - Gorczyca i produkty pochodne

 

  Śniadanie I i II  08_11_2023_sniad_podst.jpg  08_11_2023_sniad_cukrz.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Ryż na mleku z musem czekoladowo-orzechowym C&C 200 g

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g

Masło extra 82% 10 g

Pasztet Jana, wędlina wieprzowa, podrobowa pieczona 60 g

Serek śmietankowy naturalny 30 g

Papryka świeża 80 g

Roszponka 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml

Makaron na wywarze jarzynowym 350 ml

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g

Chleb Graham 50 g

Masło extra 82% 10 g

Szynka tostowa- drobiowa, średnio rozdrob. 60 g

Serek śmietankowy naturalny 30 g

Papryka świeża 80 g

Roszponka 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml

Kiwi 1 szt

Orzechy włoskie łuskane 30 g

  Obiad 07_11_2023_obiad_podst.jpg 07_11_2023_obiad_cukrz.jpg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Rosół z makaronem * 350 ml

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Eskalopka z kurczaka 100 g

Surówka Colesław b/c 100 g

Fasolka szparagowa z bułką tartą i z olejem * 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Rosół z makaronem pełnoziarnistym * 350 ml

Ziemniaki z koperkiem 200 g

Filet z kurczaka gotowany 100 g

Sos bazyliowy* 80 ml

Surówka z kapusty pekińskiej z olejem 100 g

Fasolka szparagowa z wody* 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 m

Serek homo naturalny 150g 1 szt (podwieczorek)

 

 

  Śniadanie I i II  07_11_2023_sniad_podst.jpeg  07_11_2023_sniad_cukrz.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Makaron na mleku 350 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt

Masło extra 82% 10 g

Pasta z makreli wędzonej z warzywami* 100 g

Ogórek świeży 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Herbata czarna granulowana z/c 250 m

Jogurt z płatkami owsianymi i musem truskawkowym b/c 150 g

Makaron na wywarze jarzynowym 350 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g

Bułka graham-pszenna 50g 1 szt

Masło extra 82% 10 g

Pasta z makreli wędzonej z warzywami* 100 g

Ogórek świeży 80 g

Sałata strzępiasta czerwona 20 g

Herbata czarna granulowana b/c 250 m

Jogurt z płatkami owsianymi i musem truskawkowym b/c 150 g

  Obiad 07_11_2023_obiad_podst.jpeg 07_11_2023_obiad_cukrz.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Wielowarzywna z ziemniakami 350 ml

Kasza jęczmienna/sypko 200 g

Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g

Sos ziołowy 80 ml

Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g

Marchew gotowana z olejem* 100 g

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Wielowarzywna z ziemniakami* 350 ml

Kasza jęczmienna/sypko 200 g

Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g

Sos ziołowy* 80 ml

Surówka z rzepy, jabłka i marchewki 100 g

Surówka z selera i jabłka b/c 100 g

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Sałatka z ciecierzycy, pomidora i ogórka kiszonego 150 g (podwieczorek)

 

 

  Śniadanie I i II  06_11_2023_sniad_podst.jpeg  06_11_2023_sniad_cukrz.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Płatki owsiane na mleku 350 ml

Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g

Masło extra 82% 10 g

Szynka Piastowska- wp., wędzona, parzona z dod. b.sojowego i wody 60 g

Papryka świeża 80 g Mix sałat 20 g Kawa zbożowa z mlekiem 250 ml

Koktajl wieloowocowy* b/c 200 ml

Płatki owsiane na wywarze jarzynowym 350 ml

Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g

Chleb Graham 50 g

Masło extra 82% 10 g

Szynka Piastowska- wieprzowa,  wędzona 60 g

Papryka świeża 80 g

Mix sałat 20 g

Kawa zbożowa z mlekiem b/c 250 ml

Koktajl wieloowocowy* b/c 200 ml

  Obiad 06_11_2023_obiad_podst.jpeg 06_11_2023_obiad_cukrz.jpeg
Dieta podstawowa Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów (dieta cukrzycowa)

Grochowa z ziemniakami  350 ml

Kotlety ziemniaczane  pieczone 300 g

Sos pieczarkowy 80 ml

Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g

Brokuł z sezamem i z olejem* 100 g

Kefir 2% tł 150 ml

Kompot owocowy* z/c 250 ml

Grochowa z ziemniakami  350 ml

Kotlety ziemniaczane  pieczone 300 g

Sos pieczarkowy 80 ml

Surówka wykwintna z olejem b/c 100 g

Brokuł z sezamem i z olejem* 100 g

Kefir 2% tł 150 ml

Kompot owocowy* b/c 250 ml

Sok pomidorowy 0,3l 1 szt (podwieczorek)